:: Κατηγορίες
:: Οι συγγραφείς ...
... προτείνουν

Βαγγέλης Ραπτόπουλος
ΜΟΜΠΥ ΝΤΙΚ-Moby-Dick
Βαγγέλης Ραπτόπουλος
ΛΟΥΛΑ
Μίμης Ανδρουλάκης
ΤΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΞΕΨΥΧΑ
Αλέξης Σταμάτης
Αμερικάνικη φούγκα
Νίκος Δήμου
ΟΔΟΣ ΓΑΛΗΝΗΣ
Αλέξης Σταμάτης
ΜΠΕΤΟΝ
Νίκος Δήμου
Η ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ
Μίμης Ανδρουλάκης
Μν-Μίμης Ανδρουλάκης
Μίμης Ανδρουλάκης
ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΝΣΤΚΤΟ.ΠΩΣ Ο ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ
Θανάσης Χειμωνάς
Δεν την αγαπάω πια

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3 ή 4 ΑΣΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ- 4,00 ΕΥΡΩ

 


      ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΙΑΤΡΙΔΗ

 
Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ.
Το μυθιστορηματικό τουριστικό χρονικό.
Περιπετειώδης αναφορά στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας τις δεκαετίες 1950 μέχρι το 1980, όπως εκδηλωνόταν στην Ευρώπη. Γραμμένο από τον Βασίλη Ιατρίδη, που για σαρανταπέντε χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με την προβολή της τουριστικής Ελλάδας στο εξωτερικό σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, .
Τις δεκαετίες εκείνες που άρχισε η κακοποιήση των τοπίων, του περιβάλλοντος, και ο εκμαυλισμός ελάχιστων υπευθύνων αλλά ...πλήθους ανευθύνων που εφάρμοζαν ανισόρροπη τουριστική πολιτική. Οι μηχανισμοί της διαφθοράς, λειτουργούν και χτίζουν ξενοδοχειακά μεγαθήρια. Αρκετά πτωχεύουν, ή παραμένουν τσιμεντένιοι σκελετοί. Η διαφθορά που επιδρά στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας, της Ισπανίας και αργότερα της Πορτογαλλίας, εξελίσσεται παράλληλα και σχεδόν αμοιβαία, στα κράτη της Βορειοδυτικής Ευρώπης, από όπου προέρχονται μέσω των τουρ οπερέϊτορ οι τουριστικές μάζες προς την Μεσόγειο.    
Αντιδικτατορικές εκδηλώσεις αντιστασιακών στην Βρετανία με στόχο τον τουρισμό. Περιπλοκή με τα απελευθερωτικά κινήματα των Ιρλανδών και του αγώνα ενάντια στην Ελληνική Χούντα. Ο αντίκτυπος της Ελληνικής αντίστασης του Ναυτικού και του ΒΕΛΟΣ στην τουριστική κίνηση, με κορύφωμα το Πολυτεχενείο όπως εμφανίζονταν στα μέσα της Ευρώπης. Σχέδια για τη διάσωση της τουριστικής κίνησης στη διάρκεια της Τουρκικής επίθεσης και μερικής κατάληψης της Κύπρου το 1974.           
Η αφήγηση συνεχίζεται με στοιχεία σχετικά με τη προσπαθεια προβολής των τουριστικών προορισμών της Ελλάδας στους ταραγμένους καιρούς, ιδιαίτερα της δεκαετίας του 1970, στις διάφορες τουριστικές εκδηλώσεις και συνέδρια, όπως του Δουβλίνου, Ρότερνταμ, Κάννες, Βιέννη... και τελειώνει σχετικά απροσδόκητα!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ
Σελ. 611
Διαθέσιμο
Προσφορά! :€ 4,00
    Κανονική τιμή :€ 20,00

Σχόλια

Εισάγετε το δικό σας σχόλιο.